Δράσεις αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες στην Ήπειρο

Με τη δημοσιοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών για την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή της Ηπείρου, ομάδα αλληλέγγυων παρενέβη στο δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη 8 Μαρτίου. Σε αυτή την παρέμβαση η πρωτοβουλία τοποθετήθηκε διαβάζοντας το εξής κείμενο:

κειμενο 8-3

 

Λίγες μέρες μετά, την Τρίτη 15 Μαρτίου, οι αντιρατσιστικές δράσεις συνεχίστηκαν, με επίσκεψη στο κέντρο κράτησης προσφύγων στην Κόνιτσα από 60 συντρόφισσες και συντρόφους. Μοιράστηκαν ξενόγλωσσα κείμενα, αναρτήθηκαν πανό και υπήρξε συζήτηση με τους πρόσφυγες στο κέντρο κράτησης. Έπειτα, ακολούθησε μαζικό μοίρασμα στους κεντρικούς δρόμους και στην πλατεία τους χωριού.

7 6 5 4 3 2 1  20160315_184112

Το κείμενο που μοιραζόταν στην Κόνιτσα:

κειμενο 15-3

 

Ως αντιφασιστική συνέλευση No Pasaran συμμετείχαμε σε αυτές τις δράσεις αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες δίνοντας τη μάχη με το αντιρατσιστικό κίνημα της πόλης για να ανατρέψουμε την αντιμεταναστευτική πολιτική κράτους και κεφαλαίου. Διεκδικούμε ίσα πολιτικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους τους εργάτες ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, αιτίας μετανάστευσης, θρησκείας και σεξουαλικού προσανατολισμού. Αγωνιζόμαστε για ανοιχτά σύνορα, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε στεγασμένες μη φρουρούμενες δομές φιλοξενίας στα κέντρα των πόλεων και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εντός κι εκτός των κέντρων αυτών.

ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Αντιφασιστική συνέλευση No Pasaran

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s