Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αντιφασίστες συλληφθέντες της 21ης Φλεβάρη

22022017

Στις 21/2/2017 η πόλη των Ιωαννίνων φόρεσε για ακόμα μια φορά τα “καλά” της και ετοιμάστηκε να εορτάσει τη λεγόμενη “απελευθέρωσή” της, ουσιαστικά δηλαδή την αλλαγή των κουμανταδόρων της. Γι αυτό και οι τοπικές αρχές προσκάλεσαν το γνωστό συρφετό που σκάει μύτη σε τέτοιες περιστάσεις, “εξέχουσες” προσωπικότητες της αστικής τάξης, το κράτους, του στρατού, του παπαδαριού, των νεοναζί φασιστών. Μεταξύ αυτών, οι Σπίρτζης, Βούτσης, Τζούφη, Καχριμάνης, Στέφος, Τασούλας, Καραγιάννης, με «επίτιμο» προσκεκλημένο για φέτος, τον ναζί Χρήστο Παππά. Όλοι τους, συριζαίοι και λοιποί δεν παρέλειψαν να υποβάλλουν τα σέβη τους στον υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης. Μετά από συνεχή χαριεντίσματα, φιλικές φιλοφρονήσεις και χαιρετούρες, (από τα πιο χαρακτηριστικά η συνάντηση Βούτση – Παππά στην μητρόπολη), με βλέμμα συγκινημένο, παρακολούθησαν την παρέλαση, την κορυφαία μιλιταριστική – εθνικιστική εκδήλωση.
Άλλωστε, όπως επίσημα έχει δηλώσει και δείξει το κράτος, οι αγκάλες του μπορούν πλέον χωρίς προσχήματα να συμπεριλάβουν τη Χρυσή Αυγή, μετά το ενδοοικογενειακό τους ξεκαθάρισμα το 2013, και να την τιμούν ως ισότιμο «δημοκρατικό» εταίρο.
Παρά το γεγονός ότι τα Γιάννενα είχαν μετατραπεί τις τελευταίες δύο μέρες σε στρατοκρατούμενη-μπατσοκρατούμενη ζώνη, συγκεντρωθήκαμε για να μην αφήσουμε, για άλλη μια φορά, ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες. Οι δημοκρατικές δυνάμεις, όπως το συνηθίζουν άλλωστε, έστειλαν το σκυλολόι τους να προστατέψει τα τσιράκια τους, τους φασίστες, αλλά και να διασφαλίσει την περαιτέρω ομαλή διεξαγωγή του εθνικιστικού πανηγυριού τους. Αντιφασίστες και αντιφασίστριες χτυπήθηκαν με μένος από τα μαντρόσκυλα του κράτους, τα οποία συνέλαβαν 4 συντρόφους/ισσες, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος και φρουρούμενος. Η Ελ.Ασ. καθυστέρησε σκόπιμα 2 ώρες τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα. Ο σύντροφος, κατά την άφιξή του στο νοσοκομείο και ενώ βρισκόταν στο φορείο, χωρίς να έχει πλήρως τις αισθήσεις του, ήταν δεμένος πισθάγκωνα και μόνο μετά από παρέμβαση των γιατρών, του αφαιρέθηκαν οι χειροπέδες.
Το κράτος μιλάει με πράξεις και όχι απλά με λόγια και κούφιες υποσχέσεις. Εκτός του να φυλακίζει πρόσφυγες και μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και να αβαντάρει ρατσιστές και νεοναζί που κυνηγάνε νήπια στα διάφορα σχολεία της χώρας, αλληλογλείφεται επίσημα όπου σταθεί και όπου βρεθεί με τους φασίστες. Κράτος και αστική τάξη έχουν βάλει αμέτι μου χαμέτι στόχο τους να ξεπλύνουν το παραπαίδι τους κυνηγώντας αντιφασίστες και προσπαθώντας με κάθε μέσο να ισοπεδώσουν την τάξη μας.
Δε θα τους αφήσουμε.

Άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών και των 4 αντιφασιστών
Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Τετάρτη 22/2 | 11.00 | Δικαστικό Μέγαρο

Αντιφασιστική συνέλευση No Pasaran

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s